1. TRETS D’IDENTITAT

L’escola Baró de Viver és una escola pública, laica i inclusiva, en la que la vida sorgeix, per una banda, de la relació intensa i el trobament entre la comunitat educativa i, per una altre, del desig de conèixer el món amb i entre els altres.

És per això que la participació de les famílies és present, de forma quotidiana en la nostra vida d’escola, amb el desig compartit de tirar-la endavant, fent que esdevingui, cada vegada un espai millor on aprendre i viure.

Des del major dels compromisos i de les il·lusions que tenim posades en la nostra escola, treballem per a:

  • Transformar les dificultats en possibilitats, amb la intenció última de garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes, independent del seu origen social, cultural, ètnic i/o religiós, d’obtenir una educació digna que els permeti construir la seva pròpia identitat com a persones amb dret a triar i decidir sobre la pròpia vida. Com a nens i nenes del futur, amb responsabilitat en la transformació del seu entorn i la construcció del  món en el que vivim.
  • Oferir una escola de qualitat, que garanteixi una formació integral dels nens i nenes, partint d’una educació en la vida i per a la vida que sorgeix d’acollir i reconèixer totes i cadascuna de les identitats, oferint-los la possibilitat de desenvolupar les seves capacitats al màxim. Una vida a l’escola, centrada en l’accés al coneixement i la interiorització de les competències comunicatives, metodològiques i personals, necessàries per a la construcció de significats complexos, tot  prioritzant valors com el desig per conèixer el món, la capacitat d’esforç i superació, la convivència, la llibertat, el respecte pels altres, el sentit crític i el compromís solidari envers causes justes.

És des d’aquest compromís educatiu, que volem aconseguir ser un centre de referència, que treballi des de l’obertura de l’entorn i l’apoderament de les persones que viuen en ell, tot contribuint al canvi i la millora social, a través d’un tipus d’educació que parteixi del sentit de viure i de les necessitats de desenvolupament personal i social de cadascun dels  nens/es, per a què, en un futur, puguin esdevenir persones lliures, reflexives i crítiques per poder triar lliurement , tot participant de la construcció de la societat.

1_946x960

Anuncis

Un pensament sobre “1. TRETS D’IDENTITAT

  1. Aquesta escola és molt més de tot el que es pot explicar amb paraules, va molt més enllà. El Baró és un sentiment, es estimar-nos entre nosaltres i poder gaudir i aprendre alhora. Una vegada t’adaptes al Baró hi ha vegades que t’oblides que estàs a l’escola perquè en la majoria d’escoles no pots triar el que FAS a medi natural i a Medi social, en canvi aquí els professors s’interessen pels alumnes, pel que volen aprendre i ho triem tots junts. A gairebé totes les escoles fan exàmens de música escrits, en canvi al Baró, amb la Nines, no t’adones que estàs fent classe t’ho passes tan bé que només disfrutes del moment. A educació física, el Tomàs prepara jocs durant tota la setmana perquè ens ho passem be. Ell ens pregunta que ens agradaria fer i això ens ajuda molt a l’hora de treballar. El Baró no es és només una escola, és una segona casa . Allà dins he viscut els millors moments de la meva vida, excursions, colònies, festivals de nadal, els jocs florals, la castanyada, el carnestoltes i els festivals de fi de curs, sobretot el meu últim any a sisè. També he viscut els pitjors de la meva vida, però en aquests moments quan en sentia sola mirava al meu voltant i m’adonava que mai estava sola. Ara, per molts kilòmetres que ens separin, mai estic sola perquè ells estan amb mi i quant necessito una de les seves abraçades només he de pensar en total el que els estimo i ells m’estimen a mi.

    Gracies a tots els del Baró per ser com sou, us estimo moltíssim Nines, Tomàs, Eli, Jaume, Rosa, Montse, Maica TOTS!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s